Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

"Περίεργα" πράγματα συμβαίνουν στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Οι έντονες φημολογίες άλλωστε τον τελευταίο καιρό, πως επιθυμία ορισμένων στελεχών ήταν να προσληφθεί συγκεκριμένο πρόσωπο ελέγχονται, καθώς θα ακύρωνε την αξιοκρατία και τη διαφάνεια, πράγμα ανεπίτρεπτο για ένα φορέα του δημοσίου και θεσμό, όπως είναι το Επιμελητήριο.
Ωστόσο χθεσινό σχόλιο της εφημερίδας μιλούσε για έντονο παρασκήνιο, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί το Επιμελητήριο που καταγγέλλει τέτοιες μεθοδεύσεις, οι οποίες οδήγησαν σε μαρασμό και λουκέτο χιλιάδες εκατοντάδες επιχειρήσεις - μέλη του, να πράττει όσα καταδικάζει.

Όπως και να έχει - και μετά από όλα αυτά - θα πρέπει να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας, κάτι που πρέπει να αποδείξουν ότι έπραξαν και πως όλα έγιναν με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα και ότι δεν υπήρξαν …παρεμβάσεις στο έργο τους!
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πάντως πως απέρριψαν τους ενδιαφερόμενους με αυτό το σκεπτικό, όταν ένας εξ’ αυτών συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και δεν του ζητήθηκε η γνώση γαλλικών, αλλά μόνο η επαγγελματική του επάρκεια.
Παράλληλα, πέραν των σεναρίων και των φημολογιών που ίσως δεν πρέπει να δίνει κανείς βάση, το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί δεν υπήρξε μοριοδότηση, όπως συμβαίνει σε όλες τις προσλήψεις και αν συνεκτιμήθηκαν τα προσόντα καθενός εκ των υποψηφίων.
Το πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή ΙΕΚ, που διαθέτουν, η επαγγελματική εμπειρία, η ανεργία, η οικογενειακή κατάστασή τους κ.α.
Και αν συνεκτιμήθηκαν, γιατί δεν ανακοινώθηκαν τα μόρια που λαμβάνουν οι υποψήφιοι;
Απορρίφθηκαν και οι τρεις ελλείψει πτυχίου ξένης γλώσσας, όμως ένας εκ των υποψηφίων φέρεται να μην διαθέτει πτυχίο δημοσιογραφίας, γιατί δεν αναφέρεται στην κατάσταση των απορριπτέων. Και με δεδομένο ότι η απόφαση πρόσληψης, εάν γίνονταν, θα έπρεπε να σταλεί στο ΑΣΕΠ για έγκριση νομιμότητας.
Έγκυρες πηγές μέσα από το Επιμελητήριο επεσήμαναν ότι υπήρξε μεγάλη συζήτηση για το πρόσωπο του δημοσιογράφου, μέχρι που υποστήριζαν ορισμένοι ότι πρέπει να είναι «εξ’ απορρήτων», με εύλογο το ερώτημα σε μια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με ποιο τρόπο θα μπορούσε κανείς εκ των υποψηφίων να …αποδείξει αυτό το κριτήριο!
Εν τέλει είναι κρίμα ένας θεσμός, ένας φορέας να αφήνει σκιές και να επιτρέπει να αιωρούνται …περίεργες καταστάσεις, γιατί τότε το μόνο που καταφέρνει είναι να απαξιώνει το ρόλο και την αξία του.
www.proinoslogos.gr

Posted via DraftCraft app

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου