Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Κ. Χατζηδάκης: Η Βουλή θα αποφασίσει για το θέμα των Κυριακών

Συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Η Βουλή είναι εκείνη που θα αποφασίσει για το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

«Υπάρχει διακριτική ευχέρεια της Βουλής, αν θέλει να δεχτεί κάτι το οποίο ισχύει σε άλλες χώρες που είναι επίσης τουριστικές και ανταγωνίζονται την Ελλάδα ή να το απορρίψει και να παραμείνουμε σε αυτό που έχουμε σήμερα. Η Βουλή είναι κυρίαρχη και ο καθένας φυσικά αναλαμβάνει τις ευθύνες του», ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηδάκης.

Διευκρίνισε επίσης ότι η πρόταση της κυβέρνησης αφορά το άνοιγμα όλων των καταστημάτων επτά Κυριακές, ενώ για τις υπόλοιπες Κυριακές προβλέπει το άνοιγμα μόνο των μικρών καταστημάτων προαιρετικά.

Ο λόγος, όπως είπε ο υπουργός, είναι μεταξύ των άλλων και η αλλαγή της εικόνας στο κέντρο των πόλεων. «Να κάνουμε κάτι ουσιαστικό γι’ αυτό και όχι απλά και μόνο να διαπιστώνουμε το πρόβλημα», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η ιδέα του να αυξηθεί σταδιακά η δυνατότητα να παραμένουν τα καταστήματα στο κέντρο ανοιχτά τις Κυριακές είναι στη σωστή κατεύθυνση. «Η εμπειρία των μεγάλων πόλεων σε όλο τον κόσμο παραπέμπει σε μια ωραία εικόνα, όταν παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές. Φέρνει μια ζωντάνια στο κέντρο της πόλης. Και αν είναι κάτι το οποίο έχει ανάγκη η Αθήνα αυτή την εποχή είναι να κρατάμε όσο το δυνατόν πιο ζωντανό το κέντρο», παρατήρησε.


Πηγή AΠΕ

Posted via DraftCraft app

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου