Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Τολμηρά 31/05/2013

Παρασκευή, 31 Μάιος 2013 00:00
Συντάκτης/τρια: του Γιώργου Γιαννάκη

Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ...
Δεν είδα πουθενά ν’ αναφέρεται το «ΠΛΗΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» στο νέο νομοσχέδιο που αφορά τα Κληροδοτήματα και που εκπονήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών πρόσφατα. Για τον νέο νόμο έγινε διαβούλευση διάφορων φορέων και προσώπων, στην οποία έλαβαν μέρος και Ηπειρώτες.

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ...
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Χρ. Σταϊκούρα, στο νέο νομοσχέδιο γίνεται εκσυγχρονισμός των Κληροδοτημάτων όλης της χώρας και θα λαμβάνεται αυστηρά υπ’ όψιν η βούληση του διαθέτη! Αν τηρηθεί αυτή και μόνο η δέσμευση, τότε κάτι νέο μπορεί να ξημερώσει για το Σουλτανικό «ΠΛΗΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» και ν’ απελευθερωθούν τα Γιάννινα έναν αιώνα αργότερα...

❁ Η ΤΑΥΤΙΣΗ...
Ταύτιση απόψεων με τον Αν. Λοβέρδο διεπίστωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δ. Δημητρίου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρώτου στο Επιμελητήριο. Εκείνο που δεν διευκρινίστηκε είναι αν η ταύτιση είχε να κάνει με την κατάργηση και της εισφοράς προς τα Επιμελητήρια, η οποία έτσι κι αλλιώς αναμένεται να εφαρμοστεί από το 2015.

■ ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ!..
Επίσης προς κατάργηση των Επιμελητηρίων της χώρας οδηγείται η Κυβέρνηση βάσει οδηγιών Τρόικας και από 50 σχεδόν που είναι τώρα θα μείνουν τόσα όσες και οι Περιφέρειες. Τα άχρηστα πλέον αυτά «μαγαζιά» που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα σε μια χώρα που περνά της ψυχής της τον τάραχο...

❖ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ...
Δυστυχώς τα Επιμελητήρια όλης της χώρας, μαζί μ’ αυτά και το δικό μας, έχουν μετατραπεί σε «μαγαζιά» που εισπράττουν εισφορές από τα εξαντλημένα οικονομικά μέλη τους και τα σκορπούν στα ταξίδια ανά την υφήλιο, με το πρόσχημα της ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδυτών. Μέχρι τώρα... μηδέν εις το πηλίκιον, όπως έλεγε και ο μεγάλος αρχηγός της φυλής των πρασίνων ο και Γιωργάκης επωνομαζόμενος!

❁ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ...
Προς κατάργηση λοιπόν της εισφοράς που είναι προϋπόθεση για εξασφάλιση φορολογικής ενημερότητας και που είναι ουσιαστικά μια εισφορά - «νταβατζιλίκι» από κάθε κατακαϋμένο και βασανισμένο επιχειρηματία, για να έχουν ανταποδοτικό ένα μεγάλο... τίποτα!

■ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ!..
Δεν θα λείψει ένας τέτοιος φορέας που σαν στόχο είχε την ενίσχυση των επιχειρήσεων, μικρών ή μεγάλων σε απόψεις και ιδέες και που υποτίθεται ότι θα έπαιζε τον ρόλο του συμβούλου σ’ αυτούς. Αντ’ αυτών έχουν μετατραπεί τα Επιμελητήρια σε εισπρακτικούς μηχανισμούς βάζοντας ακόμη και το μαχαίρι στο λαιμό των επιχειρηματιών, διότι αλλιώς φορολογική ενημερότητα... γιοκ!

❖ ΤΟ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ...
Μάζευε λεφτά το Επιμελητήριό μας και είχε φτάσει να έχει στα ταμεία του γύρω στο ενάμισο εκατομμύριο! Μια ωραία πρωία έρχεται η Τρόικα και τους κάνει ένα κούρεμα κι έμειναν αμανάτι. Δεν είχαν την προνοητικότητα τουλάχιστον να τα επενδύσουν κάπου τα λεφτά για να πιάσουν τόπο.

❁ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ...
Η μόνη «επένδυση» που έκαναν ήταν ν’ αγοράσουν, όχι οι σημερινοί, ένα τυφλό οικόπεδο και ποτέ κανείς δεν έμαθε για ποιο λόγο το έκαναν αυτό. Έριξαν ένα σκασμό λεφτά χωρίς κανείς να μάθει ποτέ τον ιδιαίτερο λόγο αυτής της επένδυσης!

■ ΚΑΚΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ!
Στην προκειμένη περίπτωση το Επιμελητήριό μας αποδείχτηκε ένας κακός επιχειρηματίας, που όμως λανσάρεται ως καλός σύμβουλος επιχειρήσεων χαρατσώνοντας τις επιχειρήσεις. Σ’ αυτό λοιπόν το χαράτσωμα και στον «τουρισμό» παίρνουν άριστα και αξίζει κανείς να τους βγάλει το καπέλο!

❖ ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ...
Θα είχε αξία και ιδιαίτερη σημασία αν μαθαίναμε όλοι εμείς οι χαρατσωμένοι τι ακριβώς έχουν αποδώσει μέχρι σήμερα στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής μας οι διαφόρων τύπων επαφές του «ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ TOURS» ανά τον κόσμο! Ποιες επενδύσεις έγιναν και ποιο το ενδιαφέρον από τα διεθνή φόρα στα οποία συμμετέχουν για επενδύσεις στην Ήπειρο και στο Νομό Ιωαννίνων ειδικότερα.

❁ ΟΨΙΜΟΣ!..
Αλλά και ο όψιμος υποστηρικτής της μικρής επιχειρηματικότητας Α. Λοβέρδος δεν πάει πίσω στο κλάμα για το δράμα που περνά. Τόσα χρόνια στο σκληρό πυρήνα της εξουσίας δεν γνώριζε ότι ήταν η ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας μας και την ανακάλυψαν μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου;

■ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ...
Αμ το άλλο! Ο κ. Δημητρίου παραιτήθηκε από το BIC, το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν έχει στον ήλιο μοίρα! Από τον καιρό που κόπηκαν οι δρόμοι προς τα ευρωπαϊκά προγράμματα αυτή η «θυγατρική» επιχείρηση του Επιμελητηρίου φυτοζωούσε. Παραιτήθηκε λοιπόν ο κ. Δημητρίου, οπότε αναζητείται αντικαταστάτης του ή λουκέτο για κλείσιμο.

❖ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ;
Ένα άλλο «μαγαζί» που δυσκολεύεται και ο δρόμος του αρχίζει να κονταίνει είναι το Τεχνολογικό Πάρκο, που κι αυτό δίνει μάχη ζωής. Και σ’ αυτό έχει αρχίσει να εκλείπει το ενδιαφέρον για επενδύσεις και η υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων γίνεται κάπου και που.

❁ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!..
Το Τεχνολογικό Πάρκο είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες των προϋποθέσεων και είχε πραγματικό ενδιαφέρον για έρευνα και επενδύσεις. Αυτά επί εποχής Φωτιάδη, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους επιτηδείους που προσπάθησαν να τον ρίξουν στην πυρά...

■ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ...
Σήμερα το Τεχνολογικό Πάρκο προσπαθεί να συντηρηθεί από τις εισφορές κάποιων φορέων και κάποιων επιχειρήσεων, μερικοί εκ των οποίων αρνούνται ν’ ανταποκριθούν προς τις υποχρεώσεις και τα συμφωνηθέντα. Κάποιοι δε «ερευνητές» ρίχνουν και τα ανάλογα κανόνια και γίνονται και κήνσορες της ισονομίας στην οικονομική αγορά μας. Αλλά για το Τεχνολογικό Πάρκο έχουμε καιρό μπροστά μας να τα πούμε και θεωρώ ότι δεν θα έχει την τύχη του BIC.

❖ Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ...
«Η Ελλάδα σήμερα κυβερνάται με τον πιο εξωθεσμικό, παρασκηνιακό και παλαιοκομματικό τρόπο»! Την σοβαρή αυτή διαπίστωση την έκανε ο «κηπουρός» του Γιώργου του Β’, Γ. Ραγκούσης, πρώην δήμαρχος Πάρου. Κάποια στιγμή έκανε και τον υπουργό του Γιωργάκη!

❁ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ!..
Το πιο σπουδαίο το είπε στην επιτροπή της Βουλής που ερευνά την λίστα Λαγκάρντ. «Το ΠΑΣΟΚ έχει τον χειρότερο πρόεδρο αυτή τη στιγμή!». Δεν διαφέρει σε τίποτα αυτό το ΠΑΣΟΚ με τα ζευγάρια που χωρίζουν και που ο κάθε ένας τότε βρίσκει τα κουσούρια του άλλου!

■ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ...
Της αρέσουν τα πουλιά της όμορφης Ραχήλ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και γι’ αυτό τα κυκλοφορεί και στη Βουλή! Μη πάει ο νους σας σε πονηρές καταστάσεις, αλλά σ’ ένα σταμπαρισμένο παπαγαλάκι στην μπλούζα της που έκανε... Τούρκο τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Καλαντζή ο οποίος αποφάσισε ν’ απαγορεύσει τέτοιου είδους αμφιέσεις...


Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
ggtolmiros@hotmail.com

Πηγή πρωϊνος λόγος

Posted via DraftCraft app

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου