Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Email σε οφειλέτες για να ενταχθούν στη ρύθμιση-εξπρές

Μετά το Πάσχα η υποβολή των δηλώσεων


Ένα εκατομμύριο οφειλέτες του Δημοσίου θα λάβουν τις επόμενες μέρες ηλεκτρονική επιστολή με την οποία θα καλούνται να ενταχθούν στην έκτακτη ρύθμιση αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο που λήγει στις 27 Μαρτίου.Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κ. Σαββαΐδου, είχε χθες την πρώτη της συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, τον οποίο και ενημέρωσε για τις επόμενες κινήσεις της φορολογικής διοίκησης για την τόνωση των δημοσίων εσόδων.

όπως γράφει «Η Καθημερινή», παραλήπτες των ηλεκτρονικών επιστολών θα είναι κυρίως παλαιοί οφειλέτες του Δημοσίου με υψηλές προσαυξήσεις, οι οποίοι έχουν τη φοροδοτική ικανότητα να καταβάλουν σημαντικό τμήμα των χρεών τους προς το Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση - εξπρές προβλέπει τη διαγραφή έως και το 100% των προσαυξήσεων ανάλογα με το ποσό που θα καταβάλουν οι οφειλέτες. Για παράδειγμα: έστω ότι κάποιος χρωστάει 5.000 ευρώ. Τα 3.000 ευρώ αφορούν την κύρια οφειλή και τα υπόλοιπα 2.000 ευρώ είναι προσαυξήσεις και πρόστιμα. Εάν κάποιος πληρώσει τα 3.000 ευρώ της κύριας οφειλής σβήνονται οι προσαυξήσεις. Αν πληρώσει 1.500 ευρώ τότε «κόβονται» 1.000 ευρώ από τις προσαυξήσεις. Το χρέος που απομένει θα εντάσσεται υποχρεωτικά στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Στο μεταξύ, στον «αέρα» είναι η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Αν και η εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων θα έπρεπε να έχει ανοίξει την 1η Φεβρουαρίου όπως όλα δείχνουν αυτό θα συμβεί μετά τις εορτές του Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου