Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Τη διάθεση πέντε (5) νέων επαγγελματικών αδειών για τη Λαϊκή Αγορά Πεντέλης και δέκα (10) νέων επαγγελματικών αδειών για τη Λαϊκή Αγορά Σεισμοπλήκτων του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
Τη διάθεση πέντε (5) νέων επαγγελματικών αδειών για τη Λαϊκή Αγορά Πεντέλης και δέκα (10) νέων επαγγελματικών αδειών για τη Λαϊκή Αγορά Σεισμοπλήκτων του Δήμου Ιωαννιτών.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΩΛΗΤΗ
Δικαιούχοι άδειας επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών, από το συνολικό αριθμό των προς διάθεση αδειών, είναι κατά σειρά προτεραιότητας τα πρόσωπα των παρακάτω κατηγοριών, εφόσον είναι άνεργα: 1) Ηλικία από 18 μέχρι 65 ετών 2) Έχουν την ελληνική ιθαγένεια, την ιθαγένεια άλλου κράτους -μέλους της EE, οι ομογενείς Βορειοηπειρώτες, οι ομογενείς Παλιννοστούντες από την πρώην ΕΣΣΔ ή την περιοχή του Πόντου, οι Έλληνες τσιγγάνοι POM: α) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες και γονείς που προστατεύουν άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό, βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης, β) μέχρι ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%), πολύτεκνοι και τα τέκνα αυτών, καθώς και γονείς με τρία τέκνα, γ) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), ανάπηροι που μπορούν να ασκήσουν επάγγελμα, εφόσον δεν λαμβάνουν σύνταξη από οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα, δ) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), άτομα απεξαρτημένα από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, ε) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), ομογενείς Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες που προέρχονται από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και τον Πόντο, στ) μέχρι ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%), πρόσωπα τα οποία, κατά τα τρία τελευταία χρόνια εργάστηκαν, αποδεδειγμένα, ως υπάλληλοι πωλητών λαϊκών αγορών ή είναι κάτοχοι άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου, ζ) μέχρι ποσοστό τρία τοις εκατό (3%), πρόσωπα τα οποία ασκούσαν εμπορία κατά το κύριο επάγγελμα και αδυνατούν να συνεχίσουν την άσκησή της, για λόγους νομικούς και οικονομικούς, εφόσον έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας. η) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) Έλληνες τσιγγάνοι POM που έχουν εγγραφεί στα δημοτολόγια των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας. Οι υπόλοιπες άδειες χορηγούνται με κλήρωση στην οποία μετέχουν όσοι έχουν υποβάλει αίτηση και είναι άνεργοι. Κλήρωση διενεργείται όταν ο αριθμός των προσώπων τα οποία έχουν προτεραιότητα, κατά κατηγορία, υπερβαίνει τον αριθμό των αδειών που αναλογεί σε κάθε κατηγορία προσώπων. Οι κατηγορίες των νέων διαθέσιμων επαγγελματικών αδειών αναφέρονται στο τέλος της προκήρυξης στον συνημμένο πίνακα. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν αίτηση με τη μορφή υπεύθυνης δήλωσης στην οποία θα πρέπει να αναφέρουν ότι δε θα ασκούν άλλη επαγγελματική δραστηριότητα πλην εκείνης του επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών: α) στοιχεία αποδεικτικά της ιδιότητας που επικαλούνται στην αίτηση TOUC και ειδικότερα: 1) Οι άνεργοι κάρτα ανεργίας «του Ο.Α.Ε.Δ. που δεν έχει λήξει ή βεβαίωση της οικείας Δ.Ο.Υ. περί μη άσκησης εμπορικής δραστηριότητας κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης ή θεωρημένο βιβλιάριο του Ο.Γ.Α. ή βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας του Ο.Γ.Α. 2) Οι υπάλληλοι πωλητών λαϊκών αγορών πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας που να αποδεικνύει τουλάχιστον τριετή εργασία στη θέση υπαλλήλου πωλητή λαϊκών αγορών. 3) Οι πλανόδιοι έμποροι πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας και αντίγραφο νόμιμα εκδοθείσας άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου. 4) Οι πολύτεκνοι και τα τέκνα αυτών, καθώς και οι γονείς με τρία παιδιά, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης 5) Οι ανάπηροι πιστοποιητικό αναπηρίας. 6) Τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή οι γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες (νοητική υστέρηση, αυτισμό, βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης), πιστοποιητικό από το οποίο αποδεικνύεται η ιδιότητα αυτή. 7) Οι ομογενείς Βορειοηπειρώτες και οι ομογενείς παλιννοστούντες που προέρχονται από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και τον Πόντο αντίγραφο επικυρωμένο του ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς που έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. 8) Τα πρόσωπα που ασκούσαν εμπορία κατά κύριο επάγγελμα και αδυνατούν να συνεχίσουν για νομικούς και οικονομικούς λόγους την άσκησή της, κάθε τύπου αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ότι βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας συνέχισης της δραστηριότητας. 9) Οι Έλληνες τσιγγάνοι POM επικυρωμένο αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και βεβαίωση εγγραφής στο δημοτολόγιο οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας. β) Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν επίσης να επιδείξουν τη φορολογική δήλωση και τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα της ΑΟΥ νια τα εισοδήματα της τελευταίας τριετίας του/της ενδιαφερομένου/ ης, του συζύγου και των προστατευόμενων μελών η υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την αρμόδια ΑΟΥ περί μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης. γ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. δ) Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου να αποκτήσει την άδεια ότι δεν ασκεί άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.
ΑΙΤΗΣΕΙΣ- ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
Α. Η αίτηση υποβάλλεται προς την Τριμελή Επιτροπή του άρθρου 4, παρ. 5 του Ν.3377/05, και κατατίθεται από τον ενδιαφερόμενο αυτοπροσώπως ή με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή του ενδιαφερόμενου θεωρημένη από Δημόσια αρχή, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας, τμήμα Γραμματείας, Βορείου Ηπείρου 20, Ιωάννινα. Στην αίτηση πρέπει να επισυνάπτονται όλα τα απαιτούμενα από την προκήρυξη δικαιολογητικά, αναφέρονται δε σε αυτή τα είδη των προς πώληση εμπορευμάτων και η κατηγορία στην οποία ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να συμπεριληφθεί. Αντικατάσταση της αίτησης ή διόρθωση αυτής ή συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Β. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 26/8/2013 έως 13/9/2013 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Posted via DraftCraft app

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου