Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Μέσω ΚΕΠ οι βεβαιώσεις ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ

Κοινή υπουργική απόφαση των κκ Μητσοτάκη και Βρούτση προβλέπει την ηλεκτρονική διασύνδεση του ΟΑΕΕ με το πληροφοριακό σύστημα των ΚΕΠ «ΕΚΕΡ-Ερμής»



Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του ταμείου θα μπορούν να εκδώσουν και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτικών σειρά βεβαιώσεων αρμοδιότητας του ΟΑΕΕ όπως είναι:

Η βεβαίωση αποδοχών του συνταξιούχου

Η βεβαίωση των ασφαλιστικών εισφορών και

Το τρίμηνο ενημερωτικό σημείωμα της σύνταξης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, για τη χορήγηση των βεβαιώσεων από τα ΚΕΠ θα απαιτείται η συμπλήρωση και η υπογραφή αίτησης από τον ενδιαφερόμενο. Για την εκτύπωση των εγγράφων που προαναφέρθηκαν θα απαιτείται η επίδειξη των ακόλουθων δικαιολογητικών:

1. η επίδειξη εγγράφου αποδεικτικού της ταυτότητας του ενδιαφερόμενου (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή ασφαλιστικό βιβλιάριο). Σε περίπτωση κατά την οποία προσέρχεται εκπρόσωπος του δικαιούχου απαιτείται επίδειξη εξουσιοδότησης με βεβαίωση του γνησίου υπογραφής.

2. η επίδειξη εγγράφου από το οποίο προκύπτει ο αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του δικαιούχου, (μόνο αν ζητείται βεβαίωση αποδοχών ή τρίμηνο ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης)

3. η επίδειξη εγγράφου από το οποίο προκύπτει ο αριθμός Μητρώου (ΕΑΜ) του δικαιούχου, (μόνο για βεβαίωση ασφαλιστικών εισφορών)

4. η προφορική υπόδειξη του AMΚΑ του δικαιούχου, για όλα τα έγγραφα που προαναφέρθηκαν.



Πηγή : naftemporiki.gr




Ilovemetsovo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου