Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Ποδηλατικός γύρος της Λίμνης Πηγών Αώου στο Μέτσοβο

  O Δήμος Μετσόβου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη Κυριακή 19 Αυγούστου 2012   σε συνεργασία με τον   Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου τον Ποδηλατικό γύρο της Λίμνης Πηγών Αώου. Ο στόχος της εκδήλωσης ήταν διπλός. Αρχικά η ευαισθητοποίηση της περιοχής σε θέματα οικολογίας και προστασίας μιας  τόσο σημαντικής περιοχής σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δεύτερον την ανάδειξη σημείων τουριστικής και πολιτισμικής σημασίας και την προώθηση του αθλήματος της ποδηλασίας μέσα από την αθλητική αναψυχή.   
   Πραγματοποιήθηκαν δυο διαδρομές των 30 και 15 χιλιομέτρων, όπου συνολικά συμμετείχαν περισσότεροι από 130 μικροί και μεγάλοι φίλοι του ποδηλάτου από το Μέτσοβο τα Ιωάννινα και τα Γρεβενά  που αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την εκδήλωση. Η οργάνωση ήταν άψογη αφού πλαισίωσαν την αθλητική – περιβαλλοντολογική εκδήλωση το κέντρο υγείας Μετσόβου, η ομάδα Σαμαρειτών από τα Ιωάννινα, η τροχαία Μετσόβου, το δημοτικό συμβούλιο σε ρόλο συντονιστικό ενώ υπήρχαν σε όλα τα σημεία της διαδρομής γυμναστές , αθλητές και γονείς ως συνοδοί των συμμετεχόντων. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο Ορειβατικός Σύλλογος Μετσόβου και η εταιρεία Αlpine Ζone. Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση ο Περιφεριάρχης Ηπείρου και συντοπίτης Κος  Αλ. Καχριμάνης.
   Ο Δήμος Μετσόβου ευχαριστεί τόσο τους συμμετέχοντες και συνδιοργανωτές όσο και αυτούς που βοήθησαν  για την ασφαλή και επιτυχημένη διοργάνωση της περιοχής ενώ υπόσχεται στο μέλλον κι άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου