Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Βασίλης Κορκίδης:Η Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά




Αγαπητέ Πρόεδρε,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε δεν είμαι ένας άνθρωπος που συνηθίζει να διαμαρτύρεται δίχως λόγο και αιτία, ενώ όσες φορές μου ζητήθηκε να ενεργήσω για το γενικότερο καλό, το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη και με πλήρη συνείδηση της ευθύνης που αναλαμβάνω. Ως άνθρωπος της αγοράς, ουδέποτε υπήρξα μέρος συντεχνιών, αλλά συνεχώς προσπαθώ να προτείνω ενέργειες για την διάσωση των μικρομεσαίων του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας στους οποίους άλλωστε ανήκω και τους οποίους έχω την τιμή να υπηρετώ από τη θέση του Προέδρου της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ.
Οι τελευταίες εντολές του ΔΝΤ για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων καθ' όλες τις Κυριακές του χρόνου και σε όλη την Ελλάδα, με βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετο, αφού εξακολουθούν λανθασμένα να επιβάλλουν σε όλους εμάς τις εμμονές συγκεκριμένων συμφερόντων. Αγνοούνται έτσι η ενιαία πρόταση μας για ένα παραγωγικό ωράριο στις εμπορικές τουριστικές αγορές και τα πορίσματα των ερευνών μας σύμφωνα με τα οποία η λειτουργία όλων των καταστημάτων για 7 Κυριακές τον χρόνο είναι επαρκέστατη συνθήκη για όλους τους εμπόρους. Πέραν αυτού, παίζεται ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος, όπου το κέρδος του ενός είναι οι απώλειες του άλλου, με ταυτόχρονη αναδιάταξη των μεριδίων της αγοράς σε βάρος της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης.
Γνωρίζοντας πολύ καλά την μαχητικότητα των προσπαθειών σας και τις ειλικρινείς προθέσεις σας για έμπρακτη στήριξη των ελλήνων μικρομεσαίων και κυρίως έχοντας πίστη στο οξύ πολιτικό σας κριτήριο να επικοινωνείτε με την ελληνική κοινωνία και να λαμβάνετε τα μηνύματά της, θεωρώ ότι είστε ο μόνος που αντιλαμβάνεται την αναστάτωση που έχει δημιουργήσει το περιεχόμενο της σχετικής Υπουργικής Απόφασης και διαταράσσει πλέον σοβαρά τις σχέσεις των ανθρώπων της αγοράς με την Κυβέρνηση.
Σας παρακαλώ, επομένως, για λόγους ηθικής τάξης, να δεχθείτε την παραίτηση μου από την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και την αποχώρηση μου από τον Τομέα Παραγωγικών Τάξεων. Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας και θα συνεχίσω να ελπίζω στις προσωπικές παρεμβάσεις σας, αλλά και στη συμπόρευση σας με τους μικρομεσαίους της ελληνικής αγοράς, οι οποίοι στον καθημερινό άνισο αγώνα επιβίωσης, είμαι βέβαιος ότι θέλουν τον Πρωθυπουργό στο πλευρό τους.

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Βασίλης Κορκίδης



Ilovemetsovo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου