Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ.. Εργοστάσιο βιοαερίου θα κατασκευαστεί στο Μέτσοβο εξασφαλίζοντας φθηνή θέρμανση και ηλεκτροφωτισμό






Πρωτοπόρος θα αναδειχθεί σύντομα ο Δήμος Μετσόβου στον τομέα της ενέργειας καθώς βάζει μπροστά τις μηχανές για την κατασκευή εργοστασίου βιοαερίου , για να λειτουργήσει σύντομα πιλοτικά στην περιοχή του Μετσόβου , εξασφαλίζοντας με τη λειτουργία του σωρεία αγαθών και κυρίως οικονομία .
Για τον λόγο αυτό , αύριο το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μετσόβου θα γίνει η τελετή παρουσίασης της μελέτης σκοπιμότητας από διακεκριμένη ομάδα επιστημόνων του Πολυτεχνείου, ώστε να γνωρίζουν άπαντες τα πλεονεκτήματα και τα ευεργετήματα του βιοαερίου .
Ο Δήμαρχος Μετσόβου Νίκος Τσομπίκος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος στον ΒΗΜΑ 90,1 και τη Βίλιαν Στασινού και προέβλεψε αναβάθμιση του Δήμου του , μόλις το έργο αυτό υλοποιηθεί και τεθεί σε λειτουργία το εργοστάσιο, καθώς σε πρώτη φάση θα εξασφαλίσει θέρμανση, ηλεκτροφωτισμό στα δημόσια κτήρια πιλοτικά και σε δεύτερη φάση τα οφέλη θα επεκταθούν ακόμη περισσότερο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις , εξασφαλίζοντας οικονομία κατά το ήμισυ ..
Αξιοποιώντας την πρώτη ύλη, υπολείμματα πτηνοτροφίων , λυματολάσπη κλπ μπορείς να κάνεις θαύματα, προστατεύεις συνάμα το περιβάλλον αρκεί να εκμεταλλεύεσαι τα σκουπίδια σου σωστά, σημείωσε με νόημα ο Δήμαρχος, ο οποίος μάλιστα επικαλέστηκε οικονομική έρευνα που αποδεικνύει ότι το 20% κάθε οικογενειακού προϋπολογισμού προορίζεται για την ενέργεια και ως εκ τούτου τα οφέλη θα γίνουν ιδιαιτέρως αισθητά στην τσέπη των δημοτών του..
Ν α σημειωθεί τέλος ότι μέχρι τέλη τρέχοντος έτους θα ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης του έργου και καλώς εχόντων των πραγμάτων την Άνοιξη του επόμενου έτους θα ξεκινήσει η κατασκευή του , για να ολοκληρωθεί άμεσα.

Firmani.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου