Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Η ΝΔ μεγάλη νικήτρια στις εκλογές του ΤΕΕ




Θρίαμβος για τη ΔΚΜ Ανανέωση Πρωτοπορία με επικεφαλής τον Γ. Στασινό

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα – Ψήφισε και ο Αλ. Τσίπρας.

Σε θρίαμβο για την παράταξη ΔΚΜ Ανανέωση Πρωτοπορία που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία εξελίχθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).

Με επικεφαλής τον Γιώργο Στασινό, η κεντροδεξιά παράταξη επικράτησε αυτής του ΣΥΡΙΖΑ που κατέβηκε με το επίσημο ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών, στις εκλογές.

Η παράταξη ΔΚΜ Ανανέωση Πρωτοπορία συγκέντρωσε το 26,39% των ψήφων και αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία πήρε μέρος για πρώτη φορά ενωμένη ύστερα από 13 χρόνια και κέρδισε τις εκλογές.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (23,05%) που εκφράζει τον κεντροαριστερό χώρο, με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χρήστο Σπίρτζη, κατέλαβε με μικρή διαφορά τη δεύτερη θέση.
Τα κύρια χαρακτηριστικά των χθεσινών εκλογών ήταν η ενσωμάτωση της ΠΑΣΚ του ΠΑΣΟΚ, που είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις προηγούμενες εκλογές, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών στην οποία συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από τον χώρο των οικολόγων, των εργοληπτών και της Ανανεωτικής Συνεργασίας.

Ο δυνάμεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκαν με το επίσημο ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών (10,92%) η οποία κατέλαβε την τρίτη θέση αλλά υπήρξαν και διαφοροποιήσεις που εκφράστηκαν μέσα από τη Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών (στην έκτη θέση με 5,69%) αλλά και το ψηφοδέλτιο του ανεξάρτητου Αντώνη Πρωτονοτάριου (1,20%).

Mεταξύ των ψηφισάντων μηχανικών, ήταν και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, με την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού.
Στις εκλογές του ΤΕΕ ψήφισε και η σύζυγος του πρωθυπουργού κ. Γεωργία Σαμαρά- Κρητικού. Η κ. Σαμαρά που είναι πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα έφτασε λίγο πριν τις έξι χθες το απόγευμα στο Ολυμπιακό στάδιο που βρίσκονταν τα 60 εκλογικά κέντρα των μηχανικών στην Αττική και ψήφισε –βάσει αλφαβητικής σειράς- στο 26.
Μεγάλη ήταν η αποχή αφού από τους 106.000 μηχανικούς σε όλη την Ελλάδα ψήφισαν μόνο οι 32.413.


Πηγή newsbomb.gr


- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου