Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Συναντήσεις με σημαντικούς tour operators στη Μόσχα!


Συνάντηση με τους σημαντικότερους tour operators της Ρωσίας πραγματοποίησε η ελληνική αντιπροσωπεία που μετέβη στη Μόσχα και στην οποία συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ κ. Παναγιώτης Μίχαλος, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα κυρία Ελένη Μιχαλοπούλου, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, στελέχη του υπουργείου Τουρισμού, Εξωτερικών και του ΕΟΤ καθώς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.

Στην παρέμβασή του ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμβολή τους στη σημαντική άνοδο της τουριστικής ροής από τη Ρωσία προς την Ελλάδα το 2013 και παρουσίασε τη στρατηγική του Οργανισμού στη ρωσική αγορά για τη φετινή τουριστική σεζόν.

Επίσης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ρωσικής τουριστικής αγοράς οτι η επιτυχημένη συνεργασία θα συνεχισθεί, ενώ τόνισε ότι, όπως επανειλημμένως έχει δηλώσει η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, δεν θα αλλάξει κάτι όσον αφορά στην πολιτική σχετικά με τη visa για τους ρώσους πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας. Παράλληλα θα γίνουν προσπάθειες για την περαιτέρω διευκόλυνση τους.

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι δηλώσεις του γ.γ ΔΟΣ του ΥΠΕΞ κ. Παναγιώτη Μίχαλου ο οποίος τόνισε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες για την περαιτέρω απλοποίηση της διαδικασίας και για έγκριση θεωρήσεων μακράς περιόδου και πολλαπλών εισόδων.

Ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης παρουσίασε τη στρατηγική, τις πολιτικές και τις στοχεύσεις του ΣΕΤΕ για την αγορά της Ρωσίας επαναλαμβάνοντας την προσήλωση του τουριστικού κλάδου στην εν λόγω αγορά.

Από την Aegean ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης αναφέρθηκε στην πολιτική και τις δράσεις της εταιρείας για τη ρωσική αγορά ενώ ανακοίνωσε, την από κοινού με τον ΕΟΤ, διαφημιστική καμπάνια που πρόκειται σύντομα να υλοποιηθεί.





ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Συνάντηση με τον Ρώσο υφυπουργό Τουρισμού κ. Grigory Sarishvili είχαν στη Μόσχα ο γ.γ του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς και ο γ.γ ΔΟΣ του ΥΠΕΞ κ. Παναγιώτης Μίχαλος.

Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα επιβεβαιώνοντας το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού. Ο κ. Grigory Sarishvili έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη θετική εικόνα που έχουν οι Ρώσοι πολίτες για τη χώρα μας. Εξήρε το έργο των ελληνικών προξενικών αρχών όσον αφορά τις θεωρήσεις και εκτίμησε ότι και φέτος πάρα πολλοί Ρώσοι θα επισκεφθούν την Ελλάδα.

Τέλος ειδική αναφορά έγινε και στην πραγματοποίηση το 2016 του Έτους Ελλάδας στη Ρωσία και του Έτους Ρωσίας στην Ελλάδα.

Ilovemetsovo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου