Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Επιδότηση της πρακτικής άσκησης μαθητών των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ




Εγκρίθηκε η επιδότηση της πρακτικής άσκησης 12.000 μαθητών των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας του ΟΑΕΔ που θα απασχοληθούν για το έτος 2014 στο Δημόσιο, σε φορείς του Δημοσίου Τομέα, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), σε επιχειρήσεις ΟΤΑ, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις, σε συνεταιρισμούς και σε σωματεία. Η επιδότηση του συνόλου των μαθητών ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ που φοιτούν στις εν λόγω Σχολές για το έτος 2014 θα ανέρχεται στο ποσό των 11 ευρώ την ημέρα.

Στόχος της πράξης είναι η εξασφάλιση, μέσω της παράλληλης επαγγελματικής κατάρτισης στο σχολείο και τον πραγματικό χώρο εργασίας, της κατά το μέγιστο δυνατό ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων και εργασιακής εμπειρίας. Η πρόταση υποβλήθηκε από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ και εγκρίθηκε από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Στο Μητρώο εργοδοτών Ιδιωτικού Τομέα, το οποίο τηρείται στις ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ και εμπλουτίζεται σε συνεχή βάση, έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις, των οποίων η δραστηριότητα συνάδει με τις ειδικότητες και τα προγράμματα σπουδών των ΕΠΑΣ. Η πρακτική άσκηση των μαθητών πραγματοποιείται σε αντίστοιχες εργασίες με την ειδικότητά τους και διαρκεί 4 ημερολογιακά εξάμηνα.

Η πράξη «Πρακτική Άσκηση των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2007-2013» στους Άξονες Προτεραιότητας 4,5 και 6. Η διάρκεια υλοποίησης της πράξης αφορά στο έτος 2014 και θα δαπανηθεί το συνολικό ποσό των 20.064.000 ευρώ.



Ilovemetsovo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου