Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Τα κομματικά παιχνίδια να τελειώσουν μια για πάντα!


Συντάκτης/τρια: πρωϊνος λογος

* Το «ανεξάρτητο βασίλειο» της ΕΡΤ, που δρούσε επί δεκαετίες εντός της Ελληνικής Δημοκρατίας, χωρίς να δίνει λόγο πουθενά από χθες ανήκει στο παρελθόν. Σκληρή, πράγματι, η απόφαση. Αλλά η νοσηρή αυτή κατάσταση δεν μπορούσε να συνεχιστεί άλλο, ειδικά μάλιστα όταν οι έλληνες πολίτες, θέλοντας και μη, χρηματοδοτούσαν τη λειτουργία της, εδώ και δεκαετίες, πληρώνοντας μηνιαίο «χαράτσι» με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου περιέγραψε με σαφήνεια το ιδιότυπο καθεστώς με το οποίο λειτουργούσε «το μαγαζάκι» που είχε στηθεί – με τις πλάτες και την ανοχή των εκάστοτε κυβερνώντων- χωρίς να δίνεται λογαριασμός σε κανέναν!
Το «καθεστώς ΕΡΤ» είναι γεγονός ότι εξέθρεψαν - και ευθύνονται για τη δημιουργία του- όλα τα κόμματα, που φρόντιζαν να «βολεύουν» τους κατά καιρούς ημετέρους τους. Κάπως έτσι γέμισε η Ελληνική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση από αργόσχολους, με ορισμένους μάλιστα να μη «γνωρίζουν» καν ούτε προς τα πού πέφτουν τα γραφεία της!
Τους τελευταίους δε μήνες οι συνδικαλιστές της, δεν δίσταζαν να «κατεβάζουν» διακόπτες κατά το δοκούν, προκειμένου να ικανοποιήσουν εργασιακά αιτήματα, αδιαφορώντας πλήρως για την ενημέρωση των αγρίως φορολογούμενων τηλεθεατών, εντός και εκτός Ελλάδος, ακόμη και όταν σοβαρά εθνικά ζητήματα βρισκόταν σε εξέλιξη.
Είναι απόλυτα κατανοητή η αγωνία των εργαζομένων της για το αύριο και για αυτό έχουν τη συμπαράσταση της κοινωνίας. Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και για αυτούς, όπως εξίσου ιερό είναι και για το άλλο 1, 3 εκατομμύριο ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Δυστυχώς όμως, ακόμη και χθες, την ύστατη ώρα οι διαμαρτυρόμενοι και υποψήφιοι άνεργοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων: Προκλητικά «αγνόησαν» τα εκατομμύρια των τηλεθεατών αφού από τις συχνότητες της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου που είχαν καταλάβει, το μόνο που πρόβαλλαν – ενεργώντας σαν σε δικό τους «μαγαζί» - ήταν οι συνέπειες που υφίστανται οι ίδιοι από την κυβερνητική απόφαση, που ουσιαστικά υπαγορεύτηκε από τη συμφωνία που έχει υπογραφεί με τους δανειστές μας.
***
Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα: Πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι ενέργειες για την ίδρυση της νέας ΕΡΤ. Η Κυβέρνηση, για τη στελέχωσή της, οφείλει να βάλει «φραγμό» στις λογικές του παρελθόντος, δηλαδή να αποφύγει την «εγκατάσταση» και πάλι σε αυτή «κομματικών στρατών». Είναι εθνική υποχρέωση της να επιλέξει αξιοκρατικά ανθρώπους με γνώσεις, εμπειρία, μόρφωση και όρεξη για δουλειά προκειμένου να ανταποκριθεί στο σημαντικό ρόλο της, ως Δημόσιου Φορέα Ενημέρωσης.
Τα κομματικά παιχνίδια, πρέπει να τελειώσουν εδώ, μια για πάντα!..

Πηγη πρωϊνος λογος

Posted via DraftCraft app

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου