Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Συναντήσεις Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στις ΗΠΑ

Συναντήσεις Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στις ΗΠΑ
Ευοίωνες διαγράφονται οι προοπτικές, για την αναθέρμανση της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ και την αύξηση των αφίξεων στη χώρα μας.

Το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται για τον ελληνικό τουρισμό, μετέφερε στην υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων στις ΗΠΑ κ. Terry Dale (USTOA), με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί η υπουργός στη Νέα Υόρκη.

Η Ελλάδα, ως τουριστικός προορισμός, βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις τουριστών και παραγόντων της αγοράς στις ΗΠΑ , γεγονός, που όπως τονίσθηκε, προδιαγράφει θετικές προοπτικές για τη χώρα μας.

Στη καλή εικόνα που διαμορφώνεται για τον ελληνικό τουρισμό, έχει συμβάλει καθοριστικά η εικόνα της σταθερότητας που εμπεδώνεται διεθνώς για τη χώρα μας και η ομαλή μετάβαση σε μια νέα εποχή για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, καθώς και το αίσθημα της ασφάλειας, που υπάρχει και το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για τις επιλογές των τουριστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κυρία Κεφαλογιάννη στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας και να παραχωρήσει σειρά συνεντεύξεων σε ΜΜΕ, προβάλλοντας τον ελληνικό τουρισμό και τα θετικά αποτελέσματα από το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης μακράς διάρκειας συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τη χώρα μας είχε η υπουργός τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Αντιπρόεδρο της έγκυρης αμερικανικής εφημερίδας «New York Times», κ. Μαϊκλ Γκόλντεν, στα κεντρικά γραφεία της στη Νέα Υόρκη. Στη συνάντηση παρευρέθη και όλο το επιτελείο του τουριστικού ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Η κ. Κεφαλογιάννη ανέλυσε την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας και διατύπωσε τις θέσεις της γύρω από ζητήματα που αφορούν στον τουριστικό τομέα απαντώντας με πειστικά επιχειρήματα σε κάθε ερώτηση που έθεταν οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι.

Posted via DraftCraft app

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου