Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Διαθεσιμότητα :Πρώτη δόση με 4200 σχολικούς φύλακες και εκπαιδευτικούς

Σε τρεις δόσεις (τέλη Ιουλίου, τέλη Αυγούστου και τέλη Σεπτεμβρίου) των 4.200 υπαλλήλων έκαστη θα ολοκληρωθεί η οκτάμηνη («κλειδί» για τη συμφωνία με την τρόικα) διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr. Αν και οι τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας θα «κλείσουν» στο Eurogroup της Δευτέρας η μέχρι τώρα συμφωνία προβλέπει:

Μέχρι τέλη Ιουλίου θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 4.200 υπάλληλοι:

-2 έως 2.500 σχολικοί φύλακες, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr

-1.000-1.500 από τους συνολικά 2.500 εκπαιδευτικούς της β’ βάθμιας εκπαίδευσης από ειδικότητες που έχουν πλεονάζον προσωπικό (γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής κλπ)

- 500-1000 υπαλληλοι άλλων υπουργείων από τους περίπου 3.000 που οι θέσεις τους με βάση τα νέα οργανογράμματα καταργούνται, αρχής γενομένης από 50 υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δημοτικοί αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί στο δεύτερο κύμα

Η δεύτερη και τρίτη δόση μέχρι τέλη Αυγούστου και Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, θα αφορούν:

- Τους 3.500 έως 4.000 δημοτικούς αστυνομικούς. Μάλιστα, από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης διαμηνύεται ότι η προετοιμασία για την αξιολόγηση και την ένταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να γίνει με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε να παραμείνουν σε διαθεσιμότητα μόνο για λίγους μήνες.

- Τους 1.500 εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει αδυναμία να διδάξουν

- Τους 2 έως 2.500 υπαλλήλους άλλων υπουργείων που θα «περισσέψουν» από το πρώτο κύμα αλλά και δημοτικούς υπαλλήλους δήμων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και έχουν πλεονάζον προσωπικό από την πρώτη λίστα των 2.741 που έχει αφήσει στο υπουργείο Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συγκεκριμένες προβλέψεις τόσο για τη μείωση του χρόνου διαθεσιμότητας από 12 σε οκτώ μήνες όσο και τη κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων στους δήμους και της δημοτικής αστυνομίας θα ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα ψηφισθεί από τη Βουλή τη Δευτέρα.

Με εντατικούς ρυθμούς το αναθεωρημένο μνημόνιο

Επιπλέον, ήδη συντάσσεται με εντατικούς ρυθμούς το αναθεωρημένο μνημόνιο για να σταλεί στο Eurogroup. Από την ελληνική πλευρά γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί σε αυτό η μείωση ΦΠΑ στην εστίαση και να αποτραπούν αναφορές:

-Σχετικά με το νόμο ια τις ομαδικές απολύσεις σε σχέση με ότι ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

-Επανεξέταση του νόμου περί απεργιών.

Πηγή aftodioikisi.gr


Posted via DraftCraft app

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου