Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Αύξηση του τουρισμού κατά 4,6% ,το πρώτο τρίμηνο του 2013

Πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα επισκέφθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου την Ελλάδα ενώ σύμφωνα με την έρευνα συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), τη συγκεκριμένη περίοδο οι αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 4,6% σε σύγκριση με αυτές του α΄ τριμήνου 2012 και ανήλθαν σε 1.023.354 άτομα έναντι 978.559 ατόμων πέρυσι.

Οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων (78,9%), παρουσίασαν μείωση 2,6%, ενώ από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατεγράφη μείωση 3,3%.

Σημαντική αύξηση εμφανίζουν οι αφίξεις από τη Βουλγαρία, την Ισπανία, τη Ρωσία και τη Γερμανία. Αντίθετα, σημαντική μείωση των αφίξεων, παρατηρείται από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο, την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Από τις υπόλοιπες ηπείρους, παρατηρείται αύξηση αφίξεων, με τη σημαντικότερη άνοδο, να καταγράφεται από την Ασία (με μεγάλη συμβολή από την Τουρκία).

Αναφορικά με το μέσο μεταφοράς και τον σταθμό εισόδου, παρατηρείται ότι οι περισσότερες αφίξεις έγιναν οδικώς και αεροπορικώς. Οι κύριοι σταθμοί εισόδου που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, οδικώς, είναι ο Προμαχώνας (8%) και οι Εύζωνοι (7,3%). Όσον αφορά στις αεροπορικές αφίξεις, το αεροδρόμιο Αθηνών συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (33,1%) και ακολουθεί το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (8,3%).

Posted via DraftCraft app

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου