ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΤΟ CAROVIGNIO ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «IN.CO.ME- International Mediterranean Gastronomy» ο Δήμος Μετσόβου προσπαθώντας να προωθήσει τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, έδωσε την ευκαιρία σε δύο νέους σεφ να παρευρεθούν στις 21 Δεκεμβρίου στο Carovignio της Ιταλίας και να μαγειρέψουν αλλά και να παρουσιάσουν ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις βασιζόμενες στα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής όπως το τυρί Μετσοβόνε, οι χυλοπίτες, ο τραχανάς, το κρασί Κατώγι, το λουκάνικο Μετσόβου κτλ., κερδίζοντας το κοινό και τις εντυπώσεις του.
Οι Ιταλοί γείτονες δοκίμασαν τα παραδοσιακά εδέσματα και συζήτησαν με τους σεφ γύρω από τα προϊόντα της περιοχής του Μετσόβου καθώς και τον τρόπο με τα οποία αυτά παρασκευάζονται αλλά και μαγειρεύονται.
Για άλλη μια φορά ο Δήμος Μετσόβου άδραξε την ευκαιρία να προωθήσει τα προϊόντα του στο εξωτερικό αναδεικνύοντας την ποιότητα και την ανωτερότητά τους, προσδοκώντας την ανέλιξή τους στο εξωτερικό και συμβάλλοντας στην στήριξη των τοπικών παραγωγών.
Το έργο «INCOME - International Centre of Mediterranean Gastronomy», χρηματοδοτείται από τον Άξονα 1 του διμερούς προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013» και επικεντρώνεται στη σημασία της διασυνοριακής συνεργασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη των εμπλεκόμενων περιοχών, μέσα από την αξιοποίηση των τυπικών αγροτικών προϊόντων της βιομηχανίας, της πολυλειτουργικής γεωργίας, της γαστρονομίας και του εναλλακτικού τουρισμού, οι οποίες έχουν κοινά χαρακτηριστικά, χρησιμοποιώντας καινοτόμες στρατηγικές, για να ανταγωνιστεί στην παγκόσμια αγορά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου