Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

"Τσίμπησε" η κίνηση στην Αθήνα, +21,2% το 2014!!!

Η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου "Ε. Βενιζέλος" της Αθήνας, τον Δεκέμβριο έφτασε συνολικά στους 1,06 εκατ. επιβάτες, επιστρέφοντας στα επίπεδα άνω του ενός εκατομμυρίου μετά από 5 χρόνια , σε συνέχεια του αντίστοιχου ρεκόρ του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΙΑ. 
Οι επιβάτες εσωτερικού συνέχισαν την εντυπωσιακή άνοδό τους (+40,0%), ενώ οι επιβάτες εξωτερικού εξακολούθησαν να αυξάνονται σταθερά σε επίπεδα της τάξης άνω του 20% (+20,6%). 
Kατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά περίπου 23%, σημειώνοντας παράλληλα εντυπωσιακή αύξηση (+45%) στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού . 
Οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα, κατέγραψαν επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 36%, εξέλιξη που αντικατοπτρίζει την ελκυστικότητα της Αθήνας ως προορισμού και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. 
Συνολικά , για το έτος 2014, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξης του 21,2% και έφτασε τα 15,2 εκατομμύρια, ξεπερνώντας την αντίστοιχη επίδοση του 2013 κατά 2,7 εκατομμύρια επιβάτες .
Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού, όσο και οι επιβάτες εξωτερικού, παρουσίασαν παρόμοια επίπεδα αύξησης (+22,5% και +20,5% αντίστοιχα ). 
Στη συνολική εξέλιξη της επιβατικής κίνησης συνέβαλε μία σειρά παραγόντων : 
α. η σταθεροποίηση της οικονομίας, που αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν θετική πορεία με συνολική αύξηση 14% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο - εξέλιξη που κυρίως αποδίδεται στη σημαντική αύξηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους (+25%), 
β. η τόνωση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού , που σηματοδοτείται από το γεγονός ότι οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα παρουσίασαν ιδιαίτερα εντυπωσιακή αύξηση κατά 31% από την αρχή του έτους και 
γ. η ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών


Πηγή: ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου