Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ακόμη 2.187 επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους κατά το μήνα Δεκέμβριο

72333
Το έτος 2014 σημειώθηκε αύξηση των επιστροφών σε ποσοστό 6% περίπου, καθώς επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους (27.789) αλλοδαποί έναντι (26.186) το 2013
Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι (2.187) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Δεκέμβριο.
Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (923 άτομα), το Πακιστάν (276 άτομα), τη Γεωργία (115 άτομα), το Αφγανιστάν (64 άτομα) και το Ιράκ (63 άτομα).
Με τις επιστροφές του μηνός Δεκεμβρίου, ο αριθμός των αλλοδαπών που έχουν επιστρέψει συνολικά στις χώρες καταγωγής τους το έτος 2014, ανέρχεται σε (27.789) άτομα, ενώ το έτος 2013 επιστράφηκαν στις χώρες καταγωγής του (26.186) αλλοδαποί. Σημειώθηκε ποσοστό αύξησης 6% περίπου, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κατατάσσοντας έτσι τη χώρα μας για τρίτη συνεχή χρονιά στις κορυφαίες στον τομέα των επιστροφών.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου