Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Αντώνης Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το λόμπυ της δραχμής

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Με μήνυμα αισιοδοξίας ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές ξεκίνησε την ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο του Αμαρουσίου ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.
«Θα σαρώσουμε με τέτοιες συγκεντρώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «η παράταξη είναι αισιόδοξη και η μάχη θα κερδηθεί». Συνέχισε λέγοντας ότι «θα νικήσουμε γιατί πιστεύουμε στην Ευρώπη». Αναφέρθηκε στην δήλωση Ντράγκι ότι η πρόσβαση στα κεφάλαια προυποθέτει συμφωνία για το επόμενο πρόγραμμα: «Μιλάνε για συμφωνία για τήρηση των κανόνων. Όμως κάποιοι άλλοι λένε ότι θα τα ξεκινήσουν όλα από την αρχή. Αυτά οδηγούν σε έξοδο από το ευρώ. Λένε ότι δεν θα πληρώσουν τόκους και χρεολύσια. Πληρώνουμε κάτω από 2% για χρέη λιγότερα από τις χώρες που μας δάνεισαν. Λένε ψέματα και τάζουν παροχές, ότι δεν θα κάνουν μονομερείς ενέργειες, ότι δεν θα πηρώσουν χρέη χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα».
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις ενέργειες της κυβέρνησης: «Το κυριότερο δεν αφήσαμε την χώρα να βγει από την Ευρωπαική Ένωση όπως είχαμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Υποσχεθήκαμε ότι θα βγούμε από το μνημόνιο, πιάσαμε πρωτογενή πλεονάσματα νωρίτερα και θα βγούμε από το μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα. Παρά την ύφεση και τα μνημόνια δώσαμε φορολογικές μειώσεις και στο ΦΠΑ εστίασης και στον πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτά στα δύσκολα, τώρα που η χώρα μπήκε στην ανάκαμψη θα δώσουμε περισσότερα. Επίσης επιβάλαμε μεταρρυθμίσεις που κανείς δεν πίστευε. Προχωρήσαμε το ηλεκτρονικό κράτος μειώνοντας την γραφειοκρατία και την διαφθορά και διευκολύνει τις επιχειρήσεις να αρχίσουν. Υπάρχουν εκατοντάδες νέα επιχζειρηματικά σχέδια που περιμένουν να φύγει η πολιτική αβεβαιότητα για να προχωρήσουν οι επενδύσεις που σημαίνουν νέες θέσεις εργασίας. Κανένας άξιος δημόσιος υπάλληλος δεν έχει νσ φοβηθεί από την αξιολόγηση και το νοικοκύρεμα στο δημόσιο. Επίσης εξασφαλίσαμε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Μέσα από μάχη δώσαμε ανάσες σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο κράτος και στα ασφαλιστικά ταμεία. Καταφέραμε το 2015 τον πρώτο ισοσκελισμένο προυπολογισμό μετά από πολλές δεκαετίες. Θα ρωτήσει κάποιος αυτά εμένα με αφορούν και πότε θα φθάσει η βελτίωση του κράτους στην δική μου τσέπη; Ακριβώς επειδή βάλαμε τέλος στα ελλείμματα και νοικοκυρέψαμε το κράτος μπορούμε και κάνουμε αυξήσεις και φορολογικές μειώσεις και ανακουφίζουμε τον κόσμο».
Δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση σε συντάξεις και εισοδήματα. Είπε χαρακτηριστικά: «Εγγυώμαι ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κι άλλο το 2015 και τον επόμενο χρόνο και θα τον δώσουμε απευθείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εγγυωμαι ότι το επίδομα σε βορειοξπειρώτες και Ποντίους υπερήλικες θα επιστραφεί. Θα τα κάνουμε γιατί η οικονομία μπήκε στην ανάπτυξη και μπορεί να το αντέξει χωρίς ελλείμματα. Όταν το κράτος δίνει νοικοκυρεμένα αυτά που δίνει είναι για πάντα, όταν κάποιοι τάζουν λαγούς με πετραχήλια τότε ή κοροιδεύει ή θα τα πάρει στο πολλαπλάσιο. Εμείς πετύχαμε ένα πρωτόγνωρο κούρεμα του χρέους με χαμηλά επιτόκια. Όταν μιλάως για φορολογικές μειώσεις το έχουμε υπολογίσει, θα μειώσουμε στο 15% από 25% το φόρο στις επιχειρήσεις και στο εισόδημα στο 35% από 42% καθώς και τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου