Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα οδηγούσε σε "κούρεμα" του γερμανικού ΑΕΠ μέχρι και 3% και διάλυση της ευρωζώνης, πιθανό ενδεχόμενο μετά την έξοδο της Ελλάδας! Επίσης θα μπορούσε να πυροδοτήσει περαιτέρω "βιβλική" καταστροφή του γερμανικού ΑΕΠ με μείωση μέχρι και 10% επισημαίνει ο Λαρς Φελντ, ένας από τους πέντε «σοφούς οικονομολόγους» της ομάδας συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης. Και όταν μιλάει εκπρόσωπος από αυτή την ομάδα είναι σα να μιλάει η ίδια η γερμανική κυβέρνηση.
Όλα αυτά όταν ακόμα και σήμερα οι φοβικές ελληνικές κυβερνήσεις δεν τολμούν να αρθρώσουν έστω μια λέξη αντίρρησης σε όσα το Βερολίνο κελεύει και έχουν οδηγήσει σε πέντε χρόνια οικονομικής εξαθλίωσης την χώρα και τους πολίτες της και σε γεωπολιτική έκλειψη τον Ελληνισμό!
Ο Φελντ δεν απέρριψε το ενδεχόμενο «κουρέματος» στα ελληνικά ομόλογα που έχει η ΕΚΤ μιλώντας σε εκδήλωση της λέσχης οικονομικών συντακτών (ICFW) στη Φρανκφούρτη και αποκάλυψε ότι οι επιπτώσεις διάλυσης της νομισματικής ένωσης θα ήταν τέτοιας έκτασης που μπροστά τους θα ωχριούσε η κρίση του 2008 σε παγκόσμιο επίπεδο. Εξαιτίας του κύματος χρεοκοπιών μικρών και μεσαίων γερμανικών επιχειρήσεων, υποστήριξε, η γερμανική οικονομία θα έβλεπε να εξανεμίζεται μεταξύ του 7% και του 10% του ΑΕΠ της.
Ακόμη και μόνο η έξοδος η Ελλάδας από το ευρώ, συνέχιζε, θα ήταν συνδεδεμένη με τεράστιο ρίσκο ντόμινο: «Όποιος νομίζει ότι τότε θα περνούσαν όλα, κάνει λάθος» είπε. "Μπορεί όλα να ξεκινήσουν τότε"!
Την ίδια στιγμή οι Financial Times σε σε κύριο άρθρο τους αναφέρουν ότι «Η επιστροφή στη νέα δραχμή είναι λιγότερο πιθανή από ό,τι θεωρούν οι αγορές», και τονίζεται πως "Στην Ελλάδα ήδη έχουν γίνει περισσότερα απ' όσα κάποιοι θεωρούν, καθώς το κόστος ανά μονάδα εργασίας έχει πέσει και το πρωτογενές έλλειμμα -πριν από τις δαπάνες για τους τόκους εξυπηρέτησης του χρέους- έχει σχεδόν εξαφανισθεί".
Επίσης, οι Financial Times εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι στην Ελλάδα θα δοθεί η επιμήκυνση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση.
"Μία διακοπή της χρηματοδότησης θα ήταν λιγότερο κρίσιμη στην περίπτωση αυτή, καθώς θα οδηγούσε βέβαια σε μία αναγκαστική αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά θα ήταν λιγότερο επώδυνη σε σχέση με το αν υπήρχε ένα μεγάλο κενό χρηματοδότησης" αναφέρει η εφημερίδα.
Το σημαντικό είναι ότι μία χρεοκοπία δεν θα χρειαζόταν να οδηγήσει σε μία έξοδο από το ευρώ, προσθέτει το άρθρο! Αυτό που τονίζουμε με κάθε τρόπο εδώ και δύο χρόνια: Ακομα και μια ασύντακτη χρεοκοπία τους μόνους που θα άφηνε χωρίς τα τεράστια τοκοφυφικά κέρδη τους είναι οι δανειστές. Η χώρα μπορεί α επιβιώσει πλέον, λόγω εξάλειψης του πρωτογενούς ελλείμματος!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου