Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Στυλιανίδης: Επιτακτική ανάγκη η σύμπραξη δήμων – ιδιωτών

Στυλιανίδης: Επιτακτική ανάγκη η σύμπραξη δήμων – ιδιωτών
Να στραφούν σε ιδιωτικά κεφάλαια και να εξορθολογίσουν τις δαπάνες τους γιατί «οι χρηματοδοτικές δυνατότητες του κεντρικού κράτους έχουν εξαντληθεί», καλεί τους δημάρχους ο υπουργός Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης.
Δίνει δε ως παράδειγμα, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας μέσω fund, την επένδυση σε φωτοβολταϊκά ειδικά στα σχολεία, τα ΣΔΙΤ στα σκουπίδια,  όπου «είμαστε η μόνη χώρα που δεν βγάζουμε χρήματα λόγω του συνδυασμού ιδεοληψιών, γραφειοκρατίας και διαπλοκής» αλλά και την ίδρυση εταιρειών κοινωνικής οικονομίας: «Οι κοινωνικές παροχές των δήμων όπως το 'Βοήθεια στο σπίτι' που τώρα χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από το κράτος, θα μπορούσαν να μετεξελιχθούν σε εταιρείες κοινωνικής οικονομίας στις οποίες θα συμμετέχουν δήμοι, ιδιώτες και άλλοι κοινωνικοί φορείς (π.χ. Εκκλησία), που θα παρέχουν τις ίδιες ή και περισσότερες κοινωνικές υπηρεσίες σε αναξιοπαθούντες», λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Στυλιανίδης.
Ο υπουργός Εσωτερικών επίσης μιλάει για τη φορολογική αποκέντρωση, «δηλαδή, το κράτος μεταφέρει τη δυνατότητα είσπραξης ενός συγκεκριμένου φόρου στο δήμο οπότε απαλλάσεται από την αντίστοιχη κρατική χρηματοδότηση» αλλά και τη φορολογική ενημερότητα, «δηλαδή, να μην μπορεί κανείς να αναπτύξει δραστηριότητα σε έναν δήμο αν δεν είναι τακτοποιημένες οι οφειλές του προς αυτόν».
Παράλληλα ο κ. Στυλιανίδης επαναλαμβάνει ότι η νέα νομοθεσία θα δίνει τη δυνατότητα ιθαγένειας σε όσους έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα ή έχουν επιτύχει στο ελληνικό πανεπιστήμιο μέσω πανελλαδικών, αλλά και ότι θα εισηγηθεί εκ νέου την ψήφο των ομογενών.
Τάσσεται δε υπέρ του αμερικανικού συστήματος στη χρηματοδότηση των κομμάτων, τονίζοντας ότι «πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ κρατικής και ιδιωτικής χρηματοδότησης έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια».

Posted via DraftCraft app

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου