Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Πάλι αυξάνουν τις συνδρομές στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων ενώ προβαίνουν σε προσλήψεις ειδικών συνεργατών

Πάλι αυξάνουν τις συνδρομές στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων ενώ προβαίνουν σε προσλήψεις ειδικών συνεργατών
Συνεδρίασε σήμερα η Διοίκηση του  Επιμελητηρίου Ιωαννίνων  και μεταξύ άλλων έπειτα από πρόταση της Διοικούσας  Επιτροπής συζητήθηκε το θέμα της αύξησης των συνδρομών των μελών του φορέα.
Ως γνωστόν για το θέμα αυτό είχε παρθεί, παλαιότερα, απόφαση για μείωση των συνδρομών ως συμβολή του Επιμελητηρίου  στην αντιμετώπιση των τεράστιων οικονομικών δυσκολιών των μελών του.
Τώρα όμως φαίνεται πως κάτι άλλαξε και  προτάθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή αύξηση με την αιτιολογία των οικονομικών… δυσκολιών του Επιμελητηρίου.
Έπειτα από έντονη συζήτηση και άρνηση της  αύξησης από την παράταξη Μπαράτσα που πρότεινε να παραμείνουν οι εισφορές στα ίδια επίπεδα, τελικά η πρόταση ψηφίσθηκε με ψήφους 11  έναντι 10, δηλαδή με διαφορά μόλις μιας ψήφου.
Το παράλογο όμως  είναι ότι στην ίδια συνεδρίαση υπήρχε θέμα για αναμόρφωση του προϋπολογισμού με 30.000 ευρώ, για… αύξηση οδοιπορικών των μελών διοικητικής επιτροπής  ενώ όπως είναι γνωστό « τρέχει»  και η προκήρυξη  ( «φωτογραφία» λένε πολλοί που γνωρίζουν τα επιμελητηριακά)για πρόσληψη δυο ειδικών συνεργατών με προβλεπόμενες παχυλότατες αμοιβές, όταν οι μισθοί των εργαζομένων και τα ταμεία των μελών του Επιμελητηρίου «έπιασαν… πάτο».

Έτσι   αντί να προβούν σε «κούρεμα» των εξόδων   του επιμελητηρίου και να νοικοκυρέψουν τα του οίκου τους  βαραίνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που κλείνουν η μία πίσω από την άλλη, με περισσότερα έξοδα.
Είναι όντως περίεργο ( και απαιτείται μια λογική εξήγηση)  πως μια παράταξη είχε  σαν «σημαία» προεκλογικά την μείωση των συνδρομών τελικά, στην εν λόγω συνεδρίαση έπραξε τελείως αντίθετα, σύσσωμη.
 Σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες το επιμελητήριο δεν είναι φρόνιμο να «παίζει» με τα μέλη του, συχνά καταχρεωμένα, που με νύχια και δόντια,  αγωνίζονται να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους, ελπίζοντας ότι κάτι θα γίνει και θα αλλάξουν τα πράγματα. Αναρτήθηκε από epirus corner στις 12:42 π.

Posted via DraftCraft app

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου