Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Την δόξα Στουρνάρα και Χαρδούβελη ζήλεψαν στο Επιμελητιριο Ιωαννίνων.....

Προβληματισμό κι αγανάκτηση προκαλεί σε εκατοντάδες επιχειρηματίες της περιοχής, η κίνηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, του θεσμικού τους φορέα δηλαδή, να προχωρήσει σε βεβαίωση οφειλών τους στην αρμόδια Εφορία.



Σε μία εποχή όπου οι μικρομεσαίοι βάλλονται από παντού και προσπαθούν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους όρθιες με νύχια και με δόντια, απειλούνται ακόμη και από το «δικό» τους Επιμελητήριο, το οποίο λειτουργώντας ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός, ενδιαφέρεται μόνο για τις συνδρομές του!

Τις ημέρες αυτές, οι επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου έλαβαν επιστολή με την οποία καλούνται να τακτοποιήσουν τις τυχόν εκκρεμότητες της εταιρίας τους, προς το Επιμελητήριο.

Μάλιστα παρατίθεται κι απόσπασμα της νομοθεσίας ότι οι ετήσιες συνδρομές των μελών καταβάλλονται μέσα στο έτος στο οποίο αναφέρονται.

«Σε περίπτωση υπερβολικής καθυστέρησης το Επιμελητήριο Ιωαννίνων είναι αναγκασμένο να προβεί στη βεβαίωση των οφειλών αυτών στην αρμόδιο Δ.Ο.Υ.» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Φυσικά αυτό που δεν διευκρινίζεται είναι πως ορίζεται η υπερβολική καθυστέρηση... Και πως την εννοεί η διοίκηση, η οποία προχώρησε στη σύνταξη και την αποστολή μιας τέτοιας επιστολής...

Είναι υπερβολική η καθυστέρηση κάποιων μηνών, ορισμένων ετών, ή η δεκαετία που ορίζει η νομοθεσία.

Γιατί αν δεν ισχύει η δεκαετία, όπως προβλέπεται από το Νόμο, τότε την υπερβολική καθυστέρηση, μπορεί να την ορίζει ο καθένας, με εντελώς υποκειμενικά κριτήρια...

Σε κάθε περίπτωση, επιχειρηματίες που έλαβαν την επιστολή είναι οργισμένοι με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων που από τη μία επαίρεται ότι θέλει να στηρίξει την τοπική επιχειρηματικότητα (πως αλήθεια;) κι από την άλλη δείχνει ότι ζηλεύει τη δόξα του Στουρνάρα και του Χαρδούβελη!


Πηγή epiruspost.gr

Ilovemetsovo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου