Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Προδημοσίευση έξι (6) Δράσεων με συνολική προβλεπόμενη Δημόσια Δαπάνη 123.000.000 ευρώ







Στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και η ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ, προχωρούν στην Προδημοσίευση έξι (6) Δράσεων με συνολική προβλεπόμενη Δημόσια Δαπάνη 123.000.000€.
Στα κείμενα που κοινοποιούνται γίνεται προσπάθεια να κεφαλαιοποιηθεί η εμπειρία που αποκτήθηκε στις Δράσεις του ΕΣΠΑ 2007-2014 με έμφαση στο παραγόμενο αποτέλεσμα και γνώμονα την απλούστευση των ακολουθούμενων διαδικασιών. Οι Δράσεις αυτές έχουν καταρτισθεί σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2020 και εστιάζουν στους τομείς ανάπτυξης της Έξυπνης Εξειδίκευσης όπως αυτές έχουν καταρτισθεί έπειτα από στοχευμένη όσο και ευρεία διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους.
Στόχος των δράσεων αυτών είναι η ενίσχυση της έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ιδιαίτερα σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας με την ταυτόχρονη αντιμετώπιση της μετανάστευσης επιστημόνων και η κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα για επενδύσεις σε Έρευνα Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία.
Στόχος της προδημοσίευσης αυτής είναι η επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος που υπάρχει από πλευράς ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας ως προς τις προτεραιότητες των δράσεων που κοινοποιούνται, όπως αυτές εκφράστηκαν στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων. Προς την κατεύθυνση αυτή είναι ευπρόσδεκτα εποικοδομητικά σχόλια που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων που θα διατεθούν για την υλοποίηση των προτεινόμενων Δράσεων.
Στοιχεία των Δράσεων είναι δυνατόν να τροποποιηθούν στις Προκηρύξεις που θα ακολουθήσουν την οριστικοποίηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Η προκήρυξη των δράσεων αυτών τελεί υπό την έγκριση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» και «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ».

Ilovemetsovo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου