Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Απάντηση προέδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη προς τους Προέδρους ΣΕΒ και ΣΕΤΕ για το θέμα των Κυριακών




«...Με μεγάλη μου έκπληξη έγινα δέκτης των δικαστικών παρεμβάσεών σας στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ΕΣΕΕ & της ΓΣΕΒΕΕ μεταξύ άλλων, ως προς το ζήτημα των Κυριακών. Η έκπληξη γίνεται πλέον θλίψη όταν αναλογίζομαι που οδηγούμαστε ως κοινωνικοί εταίροι σε μια κρίσιμη στιγμή όπου η κοινωνία μας θέλει ενωμένους και όχι να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου.
Δυστυχώς, επιδεικνύετε μια ασυγχώρητη στάση σε ένα θέμα που γνωρίζετε πολύ καλά ότι απασχολεί τον ελληνικό εμπορικό κόσμο στον ύψιστο βαθμό. Θεωρώ αδιανόητο το ότι κινηθήκατε ενάντια σε άλλους δύο κοινωνικούς εταίρους, χωρίς προηγουμένως να μας έχετε εκθέσει τις αντιρρήσεις σας σε κάποια διμερή συνάντηση.
Η ΕΣΕΕ δεν φοβήθηκε ποτέ το διάλογο, αλλά ούτε και τους στυγνούς εκβιασμούς των πολιτειακών παραγόντων, πόσο μάλλον τις απέλπιδες ενέργειες υπουργικών κύκλων που δυστυχώς εξυπηρετείτε.
Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλους τους «εχθρούς» των μικρομεσαίων της αγοράς. Δε θα ανεχθούμε όμως από κανέναν απαράδεκτες παρεμβάσεις σε θέματα που επηρεάζουν το μέλλον χιλιάδων μικρομεσαίων συναδέλφων μας και σε αυτό αναμένουμε σεβασμό από τους υπόλοιπους θεσμοθετημένους κοινωνικούς εταίρους, αγνοώντας βεβαίως τον μη αναγνωρισμένο σύνδεσμο ΣΕΛΠΕ, ο οποίος στην προσπάθειά του να επιβιώσει για να εξυπηρετήσει τους λίγους πελάτες του θέλει να γίνει η ουρά των μεγάλων οργανώσεων.
Σας καλώ έστω και την τελευταία στιγμή να αποσύρετε αυτές τις δικαστικές παρεμβάσεις σας υπέρ του Δημοσίου, για ένα θέμα που δεν σας απασχολεί και δεν είναι της αρμοδιότητάς σας, ώστε να αποκατασταθεί το κλίμα σύμπνοιας και συναίνεσης που επιδείξατε πριν λίγο καιρό στη Γενεύη και σήμερα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.
Έχουμε χρέος στην πατρίδα μας ως κοινωνικοί εταίροι να είμαστε ενωμένοι και όχι σε αντιπαράθεση και δεν θα απαντούσα δημοσίως εάν δεν είχατε υποπέσει σε δεύτερο συνεχόμενο «φάουλ» με την ευρεία και εκτός ορίων δημοσιοποίηση των κινήσεών σας. Πιστέψτε με, η κατάσταση σύγκρουσης που δημιουργήσατε δεν συμφέρει κανέναν στην αγορά.
Πάρτε το σαν έκφραση αγωνίας και όχι σαν παραίνεση…»


Ilovemetsovo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου